Laarbeek zegt ja!

Na twee jaar praten, uitwerken, onderzoeken, en ontwikkelen mag ik geweldig nieuws delen. De gemeente Laarbeek heeft een positief besluit genomen op het ingediende verzoek voor medewerking van de regeneratie van een landbouwperceel nabij Boerdonk. Wat een opluchting, het harde werk is niet voor niets geweest. De eerste belangrijke stap richting een vergunning voor de realisatie is gezet!

Het besluit betekend naast het startschot voor de verdere uitwerking van het plan ook de start van de gesprekken met de omgeving. De keuze om dit niet eerder te doen is een bewuste. Ik wilde namelijk zekerheid dat voor de realisatie van het plan ook ruimte was binnen het gemeentelijk beleid. Naast de nieuwe natuur en regeneratieve landbouw elementen in het plan is toevoegen van een aantal tijdelijke natuurinclusieve huisjes cruciaal. En de animo voor deze nieuwe woonvorm is enorm. Dit werd weer pijnlijk duidelijk in twee artikelen deze week in het Eindhovens- en Brabants Dagblad, waar gemeld werd dat de hoeveelheid inschrijvers voor Peel Natuurdorpen en een plan in Son en Breugel de aantal beschikbare plekjes ver overtreft.

Nu is het zover om meer te vertellen over het plan, en geïnteresseerde te gaan betrekken bij de uitwerking ervan. De voorbereidingen voor een eerste avond in Boerdonk zijn dan ook in volle gang. Snel meer!

 

https://omroeppeelrand.nl/principeverzoek-buitengebied-nabij-boerdonk/